DE CE MI-A PLACUT PRAGA?

Praga

Praga e orașul care știe să facă turism. Te poartă jumătate de oraș să vezi Clădirea Dănțuitoare pe care au reușit să o transforme dintr-un controversat proiect arhitectural în obiectiv turistic și răsplata pentru tine e că U Fleku, un soi de Carul cu Bere de al lor, e pe aproape și după o zi de colindat o bere rece merge ca unsă.

Celebra berărie pragheză U Fleku este un alt loc pentru care mi-a plăcut Praga. Tradiție, atmosferă de Octorberfest, o excelentă bere locală pe care nu este nevoie să o comanzi, vine singură purtată de chelner pe tăvi imense și nici nu te-ai dezmeticit bine că ai în față halba de bere și prima liniuță pe răbojul care ține socotela berilor, normal.

U Fleku Praga

U Fleku Praga

Dar de departe cel mai mult mi-a plăcut la U KRÁLE BRABANTSKÉHO (adică Regele Brabantului), restaurantul medieval pe care l-am descoperit după vizita la castel (hrad). Era exact taverna pe care o vedeam cu ochii minții în toate romanele de capă și spadă citite în adolescență. Bănci de lemn, blană de oaie, lumânări, hangiu, mâncare gătită după vechi rețete medievale și prețuri rezonabile.

Restaurant medieval Praga

Restaurant medieval Praga

Restaurant medieval Praga

Restaurant medieval Praga

Nu v-am făcut încă poftă de un city break la Praga? Stați pe aproape, mai urmează.

S-ar putea să vă intereseze și:
Prima seară la Praga
Praga, pe drumul încoronării
Praga By Night – Album foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *