BANGKOK: MARELE PALAT

Marele Palat, BangkokPrima zi în Bangkok, un mic dejun frugal in stil thailandez cu multe fructe răcoroase și dis de dimineață înarmați cu hartă și ghiduri am pornit  la drum spre Marele Palat, cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bangkok.

 Într-o metropolă sufocată de circulație cum este capitala Thailnda De aici cu express boat până la cheiul Ta Chang de unde în 5 minute am fost la intrarea în Marele Palat.

Marele Palat, Bangkok

Ceea ce numim generic Marele Palat este de fapt un complex de clădiri ridicate în 1782 pe o suprafață de 218.400 metrii pătrați, înconjurate de ziduri a căror lungime măsoară aproape 2 kilometrii. A fost reședința regilor thailandei.

Odată trecuți de poartă am intrat în universul feeric al arhitecturii templelor thailandeze, celebrul Buda de Smarald.

Marele Palat, Bangkok

La intrare ne-au atras privirea și obiectivul aparatului foto, demonii uriași care stau de pază și stupa de aur. Contrar opiniei multora care au încercat să plece cu câte o bucățică de aur drept amintire, stupa este acoperită cu mici dale de mozaic din sticlă peste care s-a aplicat o foiță de aur de 24 de karate. În rest turnulețe, multe culori, creaturi mitologice, o copie la scară a celebrului templu cambodgian Angor Wat și foarte mulți turiști.

Bangkok, Marele PalatBangkok, Marele Palat

Bangkok, Marele PalatBangkok, Marele Palat

Micuța statuie are de-a lungul anului 4 ținute, câte una pentru fiecare anotimp și doar regele (actualmente prințul moștenitor) are dreptul să îi schimbe hainele. În interiorul capelei regale în care se află micuța statuie este interzis fotografiatul, dar am reușit să prindem o imagine destul de bună de afară.

Bangkok, Marele Palat

Părăsim zona somptuoasă și aglomerată a templului Wat Phra Kaew și intrăm în curtea mult mai liniștită și aerisită a Marelui Palat, nu înainte de a ne face o poză cu soldații din gardă care nu au de ales și trebuie să ne suporte cu stoicism pe noi turiștii.

Bangkok, Marele Palat

Palatul regal, folosit în prezent doar pentru ceremonii oficiale, este un mix între stilul european și cel thailandez. Interiorul palatului nu se poate vizita așa că ne mulțumim să îl admirăm din exterior împreună  cu grădina ce îl înconjoară.

Bangkok, Marele Palat

Bangkok, Marele Palat

Informații utile:
Marele Palat este deschis zilnic între orele 8.30 –10.30.
Biletul de intrare costă 500 de bahti (aproximativ 12 Euro).
La intrare am angajat un ghid vorbitor de limba engleză pentru alți 500 de bahti. Dată fiind complexitatea structurii de clădiri și a simbolisticii vă recomand angajarea la fața locului a unui ghid autorizat. Atenție însă să fie bun vorbitor de limba engleză, majoritatea thaiandezilor vorbesc o engleză greu de înțeles.
Ținuta trebuie să fie una decentă fără pantaloni scurți sau bluze prea decoltate. Vă mai recomand încălțări comode dar și ușor de descălțat și încălțat lucru pe care va trebui să îl faceți la intrarea în fiecare templu.

S-ar putea să vă placă și:

BANGKOK, CEL MAI VIZITAT ORAS DIN LUME IN 2013
PLANIFICAREA SI ORGANIZAREA UNEI EXCURSII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *