Rezumatul săptămânii 29 noiembrie – 5 decembrie

Iată-ne în pragul sărbătorilor de Crăciun, fără să ştim încă unde le vom petrece. Ceea ce ştim însă este că blogul nostru a mai întinerit cu o săptămână tot umblând prin lumea largă. Am fost la Barcelona pe Camp Nou, unde luni seara F.C. Barcelona a spulberat cu 5-0 pe eterna rivală Real Madrid. Apoi ne-am întors pe meleagurile natale, pentru a filozofa puţin printre mormintele Cimitirului Vesel de la Săpânţa. Dar nu prea mult, deoarece trebuia să întâlnim culorile Egiptului. Pentru a le imortaliza am mai făcut un curs de tehnici foto, iar pentru a ne trage sufletul am savurat o delicioasă salată de fructe.

BARCELONA: PREFAȚĂ LA EL CLASICO

Barcelona Camp Nou

Inclus de UEFA printre stadioanele de elită ale Europei, Camp Nou este cu siguranță și pe lista iubitorilor de fotbal care vizitează Barcelona ca un obiectiv de neratat.

RÂSU PLÂNSU LA SĂPÂNȚA

Săpânţa Cimitirul Vesel

Cimitirul Vesel își datorează existența meșterului Stan Ioan Pătraș care în 1934 a sculptat prima cruce cu epitaf și ca totul să fie cu adevărat nemaivăzut a adăugat culoare într-un cimitir.

CULORILE EGIPTULUI

Egipt El Gouna Nil

Egiptul este nu doar o colecţie de monumente milenare dar şi un adevărat caleidoscop de culori. De la auriul unui apus de soare pe Nil şi până la albastrul Mării Roşii există o infinitate de nuanţe naturale ce încântă ochiul călătorului.

TEHNICI FOTO: Nimic Mai Simplu (2)

http://babilontravel.net/wp-content/uploads/2010/11/Exposure.jpg

După ce am abordat într-un articol anterior câteva tehnici simple legate de vibraţii şi măsurători de distanţă şi iluminare, discutăm acum despre patru parametri esenţiali în reţeta unei fotografii reuşite: timpul de expunere, apertura, sensibilitatea şi adâncimea de câmp.

SALATĂ DE FRUCTE CU ÎNGHEŢATĂ

Salată de fructe

Un desert delicios, preparat în câteva minute.

Ca de obicei ne  poti urmari zilnic pe FaceBook, LinkedIn şi Twitter, și te invităm să hoinărim în continuare prin lumea largă cu Babilon Travel.

Articole pe aceiaşi temă:
Rezumate Săptămânale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *