POVESTE DE CRĂCIUN

brad-de-craciun

E Sărbătoarea Sfântă de Crăciun, când colinzile răsună și lumina ți se strecoară în suflet. E vremea când ne strângem lângă cei dragi, pe lângă casă și împodobim bradul sub care așteptăm, dacă am fost cuminți,  cadourile din sacul lui Moș Crăciun.

Crăciunul, pentru mine, înseamnă miros de cozonaci și sarmale. Și mai înseamnă acasă la bunici, pentru că atunci, în vremea copilăriei cred că era cel mai autentic Crăciun. Îmi amintesc cum în Ajun bunica își sufleca voinicește mânecile și începea să frământe aluatul de cozonaci în ditamai covata, că doar trebuia să ajungă la toți nepoții. De abia așteptam să pună aluatul în formele de cozonaci, din lut ars, și să îl vedem cum crește. Noi copii aveam formele noastre, mititele ca și noi și doamne ce bun era cozonacul aburind, proaspăt scos din cuptor. Bineînțeles că nu din cuptorul de la aragaz unde ne facem acum cozonacii ci cuptorul acela zidit în curte unde bunicul avea grijă să facă jarul și să îl încingă  bine.

cozonac

Urma ritualul împodobirii bradului în timp ce sarmalele fierbeau pe sobă. Recunosc că nu aveam răbdare la împodobit și de abia așteptam să alerg afară la săniuș sau la omul de zăpădă care răsărea în curtea bunicilor odată cu prima zăpada. Da, atunci aveam zăpadă la fiecare Crăciun.

brad de craciun   Brad

Seara ne adunam în jurul mesei îmbujorați de la aerul proaspăt de afară și așteptam colindătorii lângă bradul plin de luminițe și mirosind a pădure. Cu greu ne lăsam duși la culcare, ușor obosiți, dar nerăbdători să vină dimineața de Crăciun și să vedem ce a lăsat sub brad moșul din desaga lui plină de daruri (dacă am fost cuminți, normal).

mos craciun

Babilon Travel vă urează un Crăciun îmbelșugat cu multă lumină și liniște în suflet. Sărbători Fericite!

Alte articole pe aceeași temă:
Vine, vine Moș Crăciun
Așteptând zăpada
Unde mergem la schi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *