IARNĂ LA ABTENAU (1)

Iarnă la AbtenauMultă vreme am evitat vacanțele în Austria, aveam impresia că este o țară cu oameni rigizi și reci. Impresie total greșită pe care aveam să o schimb în prima vacanță de iarnă, când am ales ca destinație de Revelion și implicit de schi Abtenau, lângă Salzburg, o zonă desprinsă parcă dintr-o carte de povești.

Zăpadă din abundență, case cochete din lemn sau combinație de zidărie și lemn, foarte asemănătoare cu construcțiile tradiționale de pe Valea Prahovei, până nu le-am stricat aspectul alăturându-le unor arhitecturi moderniste prost plasate.

Abtenau Casă în Abtenau

Abtenau este un târg din districtul Hallein și dacă nu ai vedea mașini pe stradă sau alte semne ale vremurilor moderne, te-ai simți întors în timp la început de secol XX. Totul este bine integrat în peisaj, nimic nu iasă din linia arhitecturii specifice locului. Cele 37 de pârtii de schi cu instalații de teleschi ultramoderne  fac din Abtenau una din destinațiile ideale pentru iubitorii sporturilor de iarnă, dar cu siguranță regiunea este minunată în orice anotimp.

Oraşul Abtenau Oraşul Abtenau

Gazda noastra pentru această vacanță hibernală a fost pensiunea Rudolf unde, după bunul nostru obicei, am ales varianta unui apartament de 2 camere. Gazdele erau doi bătrânei simpatici, care de altfel locuiau la parterul casei și care adorau să stea de vorbă cu oaspeții. Părea că eram în vacanță la bunici, totul în jur era cald și familiar.

Abtenau: Pensiunea Rudolf

Apartamentul avea tot comfortul cu o bucătărie foarte bine utilată, asta pentru cine are chef să gătească în vacanță. Momentul cel mai plăcut al zilei era dimineața devreme, când toată lumea încă dormea, și îmi puteam savura în liniște cafeaua în bucătarie având în față imaginea unei ierni liniștite de munte.

Abtenau Abtenau

Micul dejun și cina le serveam la un hotel din apropiere,de fapt mai mult un han decât hotel, Voglauerhof, o altă afacere de familie. De la începutul sejurului și până la final, la micul dejun aveai aceeași masă pe care în fiecare dimineață te aștepta un mic dejun copios într-o elegantă veselă de porțelan (oare de ce noi ținem veselele de genul acesat în vitrine ca la expoziție și nu ne folosim de ele?).

Abtenau Abtenau

Membrii familei serveau pe rând oaspeții hotelului și chiar după prima zi te simțeai între prieteni. Dealtfel ne-au fost și cei mai buni ghizi recomandându-ne câteva locuri interesante de vizitat în regiune.

Ca și regiune de schi atât platoul Postalm cât și Abtenau sunt binecunsocute pentru părtiile adaptate atât pentru începători cât și pentru avansați și pentru excelentele instalații pe cablu care le deservesc. Este și o regiune foarte potrivită pentru schi fond întâlnind în plimbările noastre, neobișnuit de mulți practicanți ai acestui sport. E adevărat, ei relaxați și îmbrăcați lejer, noi încontoșmănați până în creștet pentru că afară erau –15 grade.

Zona Abtenau Instantaneu de iarnă la Abtenau

Dar ce faci în Abtenau dacă nu schiezi sau pur și simplu ai nevoie de o pauză? Posibilitățile sunt multiple, totul este să aveți suficient timp. Dar despre acestea într-un articol viitor pe Babilon Travel.

Articole pe aceiaşi temă:
Unde Mergem La Schi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *