PLANIFICAREA ȘI ORGANIZAREA UNEI EXCURSII (1)

Planificarea și organizarea unei excursii Planificarea și organizarea unei călătorii în străinătate nu este un lucru simplu. Deseori reușita unei excursii, evitarea neplăcerilor, timpilor și banilor pierduți inutil, se poate obține printr-o planificare și organizare prealabilă atentă și eficientă. Epoca în care apelam pur și simplu la o agenție de turism pentru orice fel de servicii și pachete turistice s-a încheiat de ani buni, cel puțin pentru cei ce știu naviga pe internet și sunt gata să petreacă câteva ore în căutarea celor mai bune oferte, la cele mai convenabile prețuri.

Nu există un algoritm general valabil în planificarea și organizarea unei ieșiri în afara țării. Se poate întâmpla ca după mai multe etape considerate încheiate (rezervare hotel, bilete de avion, bilete de intrare la atracții turistice, etc.), totul să se dea peste cap din cauza unui amănunt banal neluat în seamă.

Planificarea

Planificarea unei calatorii În cazul în care, dintr-un motiv sau altul (vacanța copiilor, calendar expozițional, etc.), perioada călătoriei este bătută în cuie , puteți sări peste această etapă. Dacă însă dispuneți de o anumuită flexibilitate în alegerea intervalului de efectuare a excursiei, planificarea poate fi un element important în reușita acesteia.

Încercați să țineți cont de următorii factori:

  • Planificați-vă călătoria din timp. Ideal este să vă faceți rezervările cu șase luni înainte. Tot mai des cele trei luni în avans, cu cât obișnuiesc eu să-mi planific escapadele, nu mai sunt de ajuns. În general rezervarea online a unui hotel nu costă nimic și ea poate fi modificată ulterior gratuit, până cu câteva zile înainte de check-in. Nu aceiași este situația biletelor de avion. Aici orice modificare ulterioară costă și nu puțin.
  • Îîncercați să planificați excursia în extrasezon, dar îmtr-o perioadă cu climă potrivită scopului propus. De exemplu la schi în Austria sau Elveția se poate merge foarte convenabil în prima parte a lui decembrie, în a doua parte a lui ianuarie sau în februarie și martie (dacă nu se suprapun Paștile).
  • Întotdeauna am fost de părere că o călătorie reușită este cea care îmbină relaxarea (la plajă, la piscină, la schi, etc.) cu explorarea de noi teritorii, naturale, citadine sau umane. De aceea vă recomand să luați în calcul câteva zile de dolce far niente, condimentate cu altele în care să vizitați orașe, monumente istorice, arhitectonice, artistice, naturale, etc.
  • Dacă scopul călătoriei este unul de afaceri, nu uitați să vă planificați măcar o jumătate de zi pentru a vizita orașul în care vă aflați. Altfel riscați să vizitați același oraș de mai multe ori fără să știți că ați mai trecut pe acolo (nu e o glumă ci un caz real)

Odată etapa de planificare încheiată puteți trece la organizarea efectivă a excursiei. Dar despre asta într-un alt articol pe Babilon Travel.

[download id="1" format="2" autop="false"]

3 responses to “PLANIFICAREA ȘI ORGANIZAREA UNEI EXCURSII (1)

  1. Intr-adevar, daca excursia dureaza mai mul de 5 zile, vreo 2 trebuie dedicate relaxarii; altfel ne intoarcem mai obositi fizic decat am plecat.

  2. Thanks a bunch for sharing this with all of us you really recognise what you are speaking about! Bookmarked. Please additionally discuss with my site =). We may have a link alternate contract among us

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *