IARNĂ LA ABTENAU (2)

untersbergAustria și Abtenau, iarna, sunt în primul rând destinațiile căutate de pasionații de schi și sporturi de iarnă în general. Dar dacă nu schiezi sau pur și simplu ai nevoie de o pauză ce faci în Abtenau? Simplu, lași schiorii pe pârtie și o pornești la drum prin regiune. Întâi de toate îți recomand să urci pe platourile înzăpezite ale muntelui Untersberg de unde ai cea mai frumoasă priveliște asupra Salzburgului și împrejurimilor sale.

untersberg untersberg

Ca să ajungi pe Untersberg iei telecabina din stația Grödig, îți ții răsuflarea când constați că urci pe un cablu suspendat în văzduh și primul stâlp nici nu se vede din stația de plecare a telecabinei. Te uiți în jur dacă nimeni nu e agitat când telecabina se oprește la jumătatea drumului și nu știi de ce. Uff, ce bine, era doar pentru a putea admira priveliștea, care într-adevăr te lasă fără cuvinte.

2008-12-29-15-11-36_thumb2 2008-12-29-14-39-15_thumb1

untersberg untersberg

Odată ajuns sus ai în față o imensă întindere de zăpadă și urmele viscolelor din zilele care au trecut. Ultima telecabină coboară la ora 16.00 așa că atenție la ceas ca să nu rămâi pierdut printre nămeți, deși poți găsi cazare la cabana de lângă stația de telecabină.

untersberg untersberguntersberg untersberg

Ajuns, înapoi, în siguranță la poalele muntelui de abia aștepți să te răsfeți în Aqua Salza din Golling recomandată de hangii de la Voglauerhof.

Aqua Salza

Aqua Salza este un mini aqua park acoperit, unde te așteaptă atât piscine încălzite, jacuzzi, topogane  dar și o zonă impresionantă de SPA cu multiple tipuri de saună, bazine cu apă fierbinte sau rece ca și gheața, băi cu parafină, alternări între zonele cu aburi fierbinți și ieșirea afară pe zăpadă pentru pasionații de saună finlandeză, o sală de relaxare și liniște pentru cei obosiți după o zi agitată. Atenție însă, partea de SPA are o regulă clară și anume “ohne textile” (adică în costumul lui Adam și Eva). Eu mi-am dat seama de abia după ce am intrat, când în costum de baie întreg fiind, m-am simțit extrem de îmbrăcată față de cei din jurul meu, iar un nene binevoitor mi-a atras atenția că nu sunt conformă. Așa că dacă sunteți pudici alegeți doar varianta de aqua park. În tot complexul lumina se schimbă în permanență în multiple nuanțe ceea ce îți crează o senzație extraordinară de bine.

Un alt loc unde merită să ajungi este Mina de Sare de la Hallein, dealtfel sarea a stat la baza ridicării Salzburgului și a bunăstării acestuia. Dar despre asta în articolul următor tot de pe Babilon Travel.

Articole pe aceeași temă
Iarnă la Abtenau (1)
Unde mergem la schi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *