DE CE E IMPORTANT UN MALL?

Iulius Mall Cluj NapocaPoate vă întrebați ce legătură are întrebarea din titlu cu un site de turism. Sincer nici eu nu știu, dar m-a inspirat articolul lui Chinezu de zilele trecute și mi-am zis haide să vedem de ce ne dorim un mall în oraș și de ce ne placem să petrecem ore întregi în el.

Îl dorim în primul rând pentru că suntem comozi și vrem să avem magazinele cât mai la îndemână. Recunosc că îmi plac mai mult micile boutiquri specializate din centrul orașului dar cad mereu în păcatul de a alege calea minimei rezistențe și îmi fac majoritatea cumpărăturilor din mall. Astfel nu mai pierd vremea căutând loc de parcare în zona centrală ceea ce în orașele mari face deja parte din serialul Misiune Imposibilă. În timp ce eu mă uit să văd ce mai e nou în colecțiile de haine, băieții de la spălătoria din parcarea subterană îmi lustruiesc mașina. Păi cum să nu îți placă la mall?

2007-11-17-000 12-13-03 2007-12-28-000 20-17-19

Trebuie să recunoaștem că pentru noi, locuitorii marilor orașe, mall-ul a devenit centrul existenței urbane. Ne întâlnim cu prietenii, facem sport în sălile de fitness sau la piscină, ne distrăm în cinematografele 3D și binenînțeles ne facem toate cumpărăturile din mall.

Dar ce legătură are articolul cu un site de turism? Legătura este turismul de shopping pe care unii dintre noi îl practicăm. Pentru noi femeile este o adevărată terapie de shopping o vizită la Paris, Milano, Istanbul, Dubai și mall-urile lor (sau cel puțin visăm la asta) în sezoanele de reduceri. Îmi amintesc că un bun colaborator italian mă intreba nedumerit de ce sora lui mai degrabă ar vizita Milano decât un oras mult mai frumos și încărcat de istorie cum este Roma. Răspunsul era foarte simplu, pentru shopping. Agențiile de turism știu asta și ne ademenesc în fiecare an cu ofertele de City Break.

În final vă urez succes celor ce participați la concursul “Chinezu te vrea la Gold Plaza” și să petreceți clipe furmoase în Baia Mare. Am stat peste 5 ani în orașul maramureșan, fără mall, până în noiembrie 2010, așa că știu ce a însemnat deschiderea acestuia și cu câtă înfrigurare se asista la evoluția zilnică a construcției în așteptarea deschiderii.

Pentru a fi la curent cu noile articole publicate pe BABILON TRAVEL, abonează-te la NEWSLETTER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *