UNDE PUTEM SCHIA 365 ZILE PE AN?

schi in AustriaÎntrebarea te face să cauți ajutor în zonele din nordul îndepărtat Groenlanda, Islanda sau chiar Polul Nord. Răspunsul este însă mult mai aproape de noi, în zona Tirol din Austria, pe unul din cei 5 ghețari din regiune.

Articolul de față are ca punct de pornire newsletterul primit de la Skimania, un site dedicat în exclusivitate iubitorilor sporturilor de iarnă și care în Skiblitz-ul săptămânii ne invită la Hintertux.

Hintertux este unul din cei 5 ghețari din regiunea Tirol (Austria) și singurul deschis pe întreaga perioadă a anului. Aflat la o altitudine de peste 3000 m, a fost desemnat ca fiind cea mai bună regiune de practicare a schiului pe ghețari din întreaga lume, de către Skiresort International Service Team.

Ghețarul face parte din regiunea Zillertal 3000 așa că ai la dispoziție 245 km de pârtie și 67 de ski lifturi cu un singur skipass, iar mașina poate fi lăsată fără grijă la hotel pentru că skibus-urile circulă din 20 în 20 de minute. Pârtiile cu zăpadă fină au variate grade de dificultate satisfăcând nevoia de adrenalină până și pentru cei mai maniaci schiori. Dealtfel Hintertux este un loc ideal de pregătire, în sezonul de concurs, pentru schiorii sau snowboarderi profesioniști din 49 de țări.

Iubitorii snowboardului se vor simți în largul lor pe pistele largi aflate la înălțimi spectaculoase sau se pot rupe în figuri din aprilie până în decembrie în parcul de distracții Betterpark unde au la dispoziție un halfpipe înalt de 5.6m, primul superpipe construit pe un ghețar din Austria.

schi in Austria

Pentru cine nu știe să schieze există zone special amenajate pentru școlile de schi unde instructori specializați te instruiesc în tainele acestui sport și mai există varianta săniuței pe piste abrupte sau mai liniștite sau întrecerea pe patine la Fun on Ice din Lanersbach sau Finkenberg.

Pe Hintertux nu trebuie ratată priveliștea de la terasa panoramică aflată la 3250 m, peștera stalactitelor și stalagmitelor aflată la cea mai mare altitudine din Europa și cea mai mare peșteră din Alpii Centrali, palatul natural de gheață – o adevărată bijuterie a zonei, Playarena – sala de jocuri indoor de 1000 mp pentru copii și tineri, apres ski party în cluburile din zonă și multitudinea de evenimente organizate pe toată perioada anului.

schi in Austria

Dacă v-ați plictisit de Hintertux puteți încerca ceilalți patru ghețari din Tirol:
Kaunertal: (1263 –3160 metri) locul unde practicarea schiului este garantată din septembrie până la jumătatea lunii iunie. Instalația modernă de telescaun cu cabine de 8 locuri și scaune încălzite începând de la altitudinea de 2750 m deservește pârtii pe 3 nivele de dificultate diferite (roșie, neagră, albastră).
Pitztal: cel mai înalt ghețar din Tirol (3440 m) oferă variate posibilități de distracție atât pentru amatorii de freesky și snowboard cât și pentru cei care își doresc un concediu relaxant cu familia.
Sölden: oferă zăpadă sigură din luna octombrie până în luna mai datorită poziției la înălțime, a instalațiilor foarte moderne, a instalațiilor pentru producerea zăpezii și a celor 2 zone pentru practicarea schiului pe ghețar, una pentru schiorii mai puțini experimentați și cealaltă cu pârtii abrupte pentru sportivii și schiorii avansați.
Stubaital: considerată zona de schi din Austria cea mai potrivită pentru familii, cu zăpadă din octombrie până în iunie.

Introducerea fiind făcută nu ne rămâne decât să ne alegem ghețarul din Tirol unde să îmbinăm plaja cu schiul și sportul cu relaxarea având în față peisajele mirifice ale Alpilor austrieci.

Pentru a fi la curent cu articolele noi de pe Babilon Travel vă invităm să vă abonați la newsletter.

Articole pe aceeași temă:
Unde mergem la schi?
Iarna la Abtenau (I)
Iarna la Abtenau (II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *