CUM NE ALEGEM ACCESORIILE FOTO

Blitz În articolul anterior, din seria Fotografia de Călătorie, discutam despre alegerea unui aparat foto potrivit pentru excursii, călătorii, etc. În continuare  voi vorbi puţin despre accesoriile ce ar trebui să completeze acest aparatTeleobiectiv

În cazul în care v-aţi decis să achiziţionaţi un  aparat D-SLR, aveţi opţiunea  de a-l dota cu un teleobiectiv (70-300 mm), care vă va permite să fotografiaţi la mare distanţă în condiţii optime. Dezavantajul este că acest accesoriu va ocupa loc preţios în geanta, oricum destul de înghesuită.

Filtru polarizant Un alt accesoriu de real folos pentru o cameră D-SLR este un filtru polarizant. Acesta ocupă foarte puţin loc, este uşor de montat pe obiectivul aparatului foto şi dacă este corect folosit, prin simpla rotire într-o parte sau alta, înlătură efectul de cer spălăcit, reduce simţitor reflexele de pe suprafeţe nemetalice bine iluminate: geamuri, vitrine, apă, frunze, etc. Este un accesoriu simplu, dar foarte util pentru fotografiile de exterior.

Geanta, în care transportăm aparatul foto şi accesoriile, va trebui să fie bine protejată împotriva umezelii şi a şocurilor şi  adaptată tipului de aparat şi accesoriilor. Pentru aparate D-SLR se recomandă o geantă de umăr, cu fermoare mari, uşor de mânuit, cu compartimente uşor accesibile, în care să încapă pe lângă aparatul propriu-zis, accesoriile şi un mini-trepied potrivit cu dimensiunile şi greutatea camerei foto (ţinând cont şi de gabaritul eventualului teleobiectiv). Pentru aparatele compacte ne putem mulţumi cu o geantă mult mai mică, în care împreună cu aparatul foto să coexiste cardurile de memorie, bateriile de rezervă, dacă este cazul şi un minitrepied.

Kit Subacvatic În încheiere am să mă refer la un accesoriu mai puţin folosit, mai exotic, dar care, cu timpul sunt convins că va deveni tot mai popular: kit-ul subacvatic. I-am simţit lipsa acum 2 ani, când mă aflam în Egipt, la El Gouna şi făceam scufundări la recifele de corali, împreună cu fiul meu.. Era fantastic, dar lipsea ceva: aparatul de fotografiat. Interesându-mă ulterior, am aflat că există aparate de unică folosinţă, cu film clasic, ce permit fotografierea subacvatică, sau pentru multe aparate clasice, sau digitale, există kit-uri subacvatice, între 100-200 EUR, ce permit obţinerea de fotografii până la o adâncime de 40 m. Nu e tocmai ieftin dar lucrurile evoluează rapid. Dealtfel asupra fotografiei subacvatice voi reveni într-un articol viitor pe BABILON TRAVEL.

Articole pe aceiaşi temă:
Fotografia de Călătorie
Cum Alegem Un Aparat Foto Digital?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *