CE NE ATRAGE ÎNTR-O CROAZIERĂ PE MEDITERANA?

croazieraO croazieră pe Mediterana îți oferă ocazia unică de a te trezi în fiecare dimineață într-o altă lume, cu altă cultură, savoare a vieții și istorie fără să părăsești confortul apartamentului tău plutitor ce te poartă din Grecia până pe coasta Spaniei.

Croazierele pe Mediterana sunt extrem de populare datorită frumuseții oferite de această parte a lumii, trecând printr-o varietate de orașe din cel puțin trei țări. Cele mai vizitate sunt coasta Italiei, țărmul sudic al Franței și coasta mediteraneană a Spaniei dar există și croaziere care includ Grecia, Turcia sau Egiptul în circuitul lor.

Vizitarea locurilor cu importanță istorică sau culturală se află la loc de cinste, dar un farmec deosebit îl exercită asupra fiecărui turist așezările mici unde timpul are un alt ritm de trecere. Experiențele cu siguranță nu sunt aceleași dacă vizitezi Cannes, Monaco, Barcelona, Malaga sau Positano, Avignon, Toarmina, Cinque Terre. Croazierele pe Mediterana pot include fie insulele grecești, cele de pe coasta Italiei sau Elba, Mallorca, Ibiza.

Se spune că poți găsi croaziere potrivite fiecărui buzunar, totuși o astfel de vacanță nu este ieftină, trecând cu ușurință de 1000 Euro pentru o persoană, dar dacă prinzi ocazia este o experiență ce cu siguranță merită trăită.

Dacă te decizi pentru o astfel de vacanță nu este deloc ușor să alegi. Unele croaziere includ mai multe opriri pe insule și se concentrează pe peisaje mirifice, altele îți dau ocazia să te oprești mai mult în orașele de coastă pentru vizită și relaxare.

Alte itinerarii combină opriri atât în Mediterana de Vest cât și în cea de Est. În aceste cazuri sunt mai puține opriri în Italia, Franța sau Spania fiind combinate cu Grecia și Croația. În anumite cazuri orașele sunt mai departe de portul de acostare astfel că vizitarea lor poate însemna o zi în fugă și bineînțeles obositoare. În această situație se regăsesc Avignon, Roma și Florența.

Zona Mediteranei este cunoscută ca fiind extrem de caldă vara ceea ce crează dificultăți când ai multe orașe de vizitat. Tocmai din acest motiv mulți preferă să lenevească la plajă lăsând vizitele pentru lunile mai răcoroase.

Un sejur pe un vas de croazieră  în Mediterana face dificilă întoarcerea acasă, tocmai de aceea mulți turiști se întorc anual pe luxoasele vase relaxându-se sub soarele mediteranean și poate fi o idee pentru vacanța din acest an, dacă încă nu aveți planurile făcute.

Pentru alte idei de vacanță vă invit să vă abonați la newsletterul Babilon Travel șau puteți să citiți despre posibilele opriri ale vaselor de croazieră pe coasta Tunisiei la Sidi Bou Said sau pe cea a Spaniei la Malaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *