REAL MADRID ȘI SANTIAGO BERNABEU

2010-07-06-388 14-28-47Am fost și vom fi iubitori ai fotbalului de calitate, nu ce vedem în ultima vreme pe stadioanele noastre, așa că nu puteam să părăsim Madridul fără a face un tur pe la cel mai celebru obiectiv turistic, pentru microbiști, Santiago Bernabeu.

Metroul ne-a purtat cu precizie din centrul Madridului până la stația Santiago Bernabeu. Stadionul apare în toată măreția lui imediat ce ieși din metrou, iar casele de bilete sunt chiar în fața ta. După ce ne-am procurat tichetul de intrare (ocazie cu care am constatat că este cel mai scump obiectiv din Madrid) de la ghișeul numarul 10 ne-am început triumfători turul de onoare.

Recunosc că prima dată m-am uitat luuuuung la turnul B prin care este intrarea și unde întâi și întâi trebuie să ajungi în punctul cel mai de sus pentru panorama stadionului. Veneam după o zi întregă de hoinăreală prin oraș și nu îmi prea surâdea idee urcării nenumăratelor trepte, dar surpriză, scările rulante te poartă elegant până la locul unde îți dorești să ajungi.

2010-07-06-246 13-43-17 2010-07-06-252 13-58-45

 

Panorama îți dezvăluie întreg stadionul, liniștit la acea oră, dar îți poți imagina ușor ce vibrații se nasc la meciurile când stadionul este plin până la refuz de fani.

Cobori apoi în muzeul clubului unde fiecare încăpere este o filă de legendă și nu este vorba doar de fotbal. La loc de cinste vei întâlni trofeele tuturor echipelor care poartă numele de Real Madrid.

Zona cea mai spectaculoasă rămâne însă cea dedicată fotbalului și atmosfera care te înconjoară, imnul pe care îl auzi la tot pasul, zgomotul stadionului în zi de meci te transformă fără să vrei în fan.

 2010-07-06-336 14-22-12 2010-07-06-368 14-25-50 2010-07-06-374 14-26-272010-07-06-378 14-27-19

Un moment de mândrie națională am simțit când pe panoul unde sunt înșirați fotbaliștii care au îmbrăcat tricoul acestui club am găsit și steagul României.

Traseul turului de stadion te duce spre terenul de fotbal cu o scurtă oprire în tribună unde poți să te odihnești pe un scaun sau să îți stingi setea la barul din hol.

Și ajungi pe gazon  unde poți să vezi măreția stadionului din alt unghi, fără garduri de protecție, fără plase care să despartă fotbaliștii de fani așa cum este normal să fie dacă nu uităm că fotbalul este la urma urmei doar un joc.

Am stat pe scaunele capitonate și extraordinar de comode ale băncii de rezerve, am trecut prin  tunelul de ieșire a echipelor, am aruncat o scurtă privire în vestiarul și zona de recreere destinată echipei oaspete și am stat la masa de la care se culeg primele impresii de după meci în sala destinată conferințelor de presă iar la final te așteaptă magazinul oficial al clubului .

A fost o experiență memorabilă care ne-a transformat în fani Real Madrid, asta până am ajuns pe Camp Nou, dar asta este o altă poveste.

Pe stadionul cărei echipe de fotbal ți-ai dori să ajungi? Îți așteptăm părerea pe Babilon Travel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *