Bratislava: Mică, dar cu pretenții (2)

Primaria Veche din Bratislava În prima parte a acestui articol am descris orașul Bratislava și am făcut o scurtă incursiune în istoria destul de zbuciumată a acestuia .Voi continua prin a prezenta cele mai importante obiective turistice ale acestei capitale central-europene.

  • Castelul (Bratslavský Hrad)

    Castelul din Bratislava, SlovaciaIstoria Bratislavei este strâns legată de Imperiul Austro-Ungar. Unul dintre edificiile emblematice ale acestui imperiu l-a reprrezentat castelul din inima orașului. La fel ca întreaga regiune și castelul are o poveste zbuciumată. Construit inițial de regele Sigismund în secolul XV, este reconstruit de împărăteasa Maria Theresa în secolul XVIII. Apoi, în 1811, soldații garnizoanei se îmbată și dau foc castelului, ceea ce a permis regimului comunist din secolul XX să-l reconstruiască încă odată. Astăzi castelul adăpostește Muzeul Național Slovac. Din Turnul Coroanei se deschide o priveliște minunată asupra orașului străjuit în fundal de Munții Carpați.

  • Catedrala Sf. Martin
    Catedrala Sf Martin Bratislava Din punct de vedere istoric această catedrală, în stil neo-gotic, construită în secolele XIV-XV de meșterii care au ridicat și Stephan’s Dom din Viena, este mult mai importantă pentru Ungaria, decât pentru Slovacia. Aici, pentru o perioadă de peste 250 de ani, au fost încoronați regii maghiari. În interiorul catedralei se află o foarte frumoasă statuie ecvestră a Sf. Martin.

 

  • Turnul lui Mihai
    Bratislava: Turnul lui Mihai
    Acest turn domină orașul vechi și oferă o panoramă a întregii regiuni. În zilele însorite se vede Ungaria și Austria. Turnul datează din secolul XIII și făcea parte din zidul cetății. El reprezintă un reper turistic foarte bun, fiind vizibil din orice punct al orașului vechi. În interior, turnul găzduiește o impresionantă colecție de arme.

 

  • Aici bate inima Bratislavei și a orașului vechi. O parte a pieței este străjuită de Primăria Veche (Stará radnice), ale cărei clopote marchează trecerea timpului. Construită în secolul XIV, în stil gotic, clădirea adăpostește și o închisoare medievală, transformată astăzi în muzeu. Lângă Piața Principală se află Palatul Primatului Papal (Primaciálny palác), o clădire monumentală în stil baroc, unde a fost semnat un tratat de pace între Franz I de Habsburg și Napoleon, după victoria acestuia în Bătălia de la Austerlitz.
  • Novi Most
    Novi Most BratislavaConstruit între anii 1967-1972 podul are o arhitectură futuristă și un restaurant cocoțat la 84 m înălțime, cu un nume pe măsură: UFO. Aici mâncărurile, foarte gustoase dealtfel, au prețuri comparabile cu înălțimea la care este situat restaurantul, iar o sticlă de apă de izvor poate ajunge la 85,64 €.

Dacă ești interesat de un ghid practic al orașului, cu adrese, program de vizitare, prețuri ș.a.m.d., poți descărca ghidul turistic al orașului Bratislava în format PDF (eBook):

[download id=”5″ format=”2″ autop=”false”]

Pentru a fi la curent cu noutățiie publicate pe Babilon Travel poți să te abonezi la newsletter-ul nostru.

Articole pe aceiași temă:

Bratislava: Mică, dar cu pretenții (1)
Köln: Mini-Ghid Turistic
Bruxelles: Splendid, comic și bizar
Amsterdam: Între roșu și romantic (1)
Amsterdam: Între roșu și romantic (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *