CLUJ: LA PAS PRIN GRĂDINA BOTANICĂ

Gradina BotanicaUnde te poți retrage într-o duminică de vară când termometrele urcă spre 27 de grade și soarele arde necruțător?  Vă sugerez aleile umbrite ale Grădinii Botanice din Cluj.

Înființată în 1920, de către profesorul Alexandru Borza al cărui nume îl poartă în prezent, grădina botanică este o colecție de aproximativ 10.000 tipuri de plante cultivate pe o suprafață de 14 hectare.

M-am plimbat de câteva zeci de ori prin Grădina Botanică dar niciodată nu m-am oprit în fața hărții de la intrarea în Muzeul de Botanică, așa aș fi descoperit că văzusem doar 60% din ea. Așai am aflat că pe lângă faimoasa grădină japoneză mai există și o grădină romană străjuită de zeița Ceres și o serie de piese arheologice ale vechiului oraș Napoca. Păcat că la intrare pe lângă biletul care te costă 5 RON nu primești și un plan al grădinii ca să te poți orienta mai ușor.

Cluj-NapocaGradina Botanica Cluj

De la intrare aleile te poartă prin sectorul ornamental (în mai lalelele înflorite din această zonă dau un spectacol minunat) spre grădina japoneză.

Grădina japoneză este amenajată în stilul gyo-noniwa incluzând un lac creat artificial în jurul căruia sunt plasate patru lanterne de piatră și un foișor. Poți traversa lacul fie pe un pod curbat, clasic pentru stilul japonez sau pe cel de piatră care te duce la o poartă sacră japoneză.

RomaniaCluj: Gradina BotanicaRomania, Cluj-Napoca

Pașii te poartă apoi prin zona umbrită de copaci a sectorului sistematic care duce către turnul de apă și lacurile cu nuferi și pești ornamentali de lângă acesta.

Cluj, RomaniaGradina Botanica ClujGradina Botanica Cluj

Nu trebuie uitate serele care adăpostesc o minunată colecție de palmieri sau orhidee pe lângă alte plante exotice. Grădina mai are și o zonă a plantelor medicinale sau a celor cu utilizare economică, fiind în același timp o oază de relaxare dar și educativă pentru toți membrii familiei.

Deși în momentul înființării pe primul plan s-au aflat conceptele botanice, iar estetica și arhitectura decorativă au fost lăsate pe planul doi, Grădina Botanică din Cluj rămâne în primul rând un parc imens unde clujenii preferă să se plimbe în zilele călduroase căutând răcoarea și aerul curat al copacilor imenși, dar și unul din obiectivele turistice aflat pe lista oricărui vizitator al orașului transilvan.

Program de vizitare
Zilnic 8-19
Serele 9-17

Vă invităm să descoperiți și alte locuri interesante din România aici pe Babilon Travel.

3 responses to “CLUJ: LA PAS PRIN GRĂDINA BOTANICĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *