Păstrăvpe sare, la cuptor

Păstrăv in sarePentru că tot sunt la modă preparatele culinare dietetice și pentru că e vară, anotimp în care nutriționiștii ne recomndă alimente cât mai ușoare, fără carne de porc, etc., vă propun o rețetă pe care am încercat-o, cu succes, în bucătăria Babilon Travel. Trebuie să vă avertizez că produsul final nu este la fel de gustos ca un păstrăv tăvălit prin făină albă sau mălai și prăjit în tigaie la foc sprințar, dar este mult mai dietetic și deci… sănătos. Iată rețeta pentru două persoane:

Timp de preparare: 1 oră

Ingrediente:

  • 2 păstrăvi potriviți, eviscerați
  • 1 kg sare cât mai grunjoasă
  • 1 lămâie
  • 4 căței de usturoi
  • boia, piper, busuioc
  • 1 l.s. ulei de măsline

Mod de preparare:
Pastravi la cuptorSe încinge cuptorul la 240 °C. Păstrăvii se spală în apă rece și se lasă să se scurgă bine. Apoi se condimentează cu boia, piper și busuioc, după gust, atât pe dinafară cât și pe dinăuntru.

Pastrav pe sare

Se taie lămâia în felii, iar cățeii de usturoi se toacă mărunt. Împreună se introduc în interiorul peștilor.

Pastrav

Se tapetează o tavă potrivită cu hârtie pentru copt, peste care se pune un strat de sare grunjoasă de 3-4 mm.

Reteta culinara
Deasupra stratului de sare se așează păstrăvii, având grijă să nu pătrundă sare în interiorul acestora. Altfel vor deveni prea sărați.

Reteta dieteticaÎn final se acoperă păstrăvii cu încă un strat de sare de câțiva milimetri grosime, având din nou grijă să nu pătrundă sare în interior și se pune tava la cuptor, unde se lasă cca. 40 de minute.

Reteta culinara

Se scoate tava din cuptor și se îndepărtează cu grijă, pentru a nu rupe peștii, stratul de sare, care între timp s-a întărit.

Pastrav la cuptorDupă îndepărtarea tuturor urmelor de sare, păstrăvii se servesc cu o garnitură de legume gratinate sau crude, cu sau fără mujdei, după gust. Sigur ei pot fi serviți și cu cartofi pai, dar în cazul acesta… mai bine prăjiți păstrăvii în tigaie.

Pentru a fi la curent cu noutățiie publicate pe Babilon Travel poți să te abonezi la newsletter-ul nostru.

Articole pe aceiași temă:

One response to “Păstrăvpe sare, la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *