URSUS A MURIT, TRĂIASCĂ URSUS

n 1887 a fost fondată Fabrica de Bere din Cluj, unde s-a născut una din cele mai cunoscute mărci românești, URSUS. După mai bine de 120 de ani necruțătoarele legi ale economiei de piață au dus la reducerea acestei fabrici emblemă a orașului de la poalele Feleacului la dimensiunile unei linii de producție cu consum local.

Pentru mulți dintre noi, clujenii, URSUS era și este echivalentul berii, fiind mândri că era berea noastră. Acum din păcate această istorie s-a terminat iar berea URSUS  încetează să mai fie un produs de Cluj.
Fabrica de bere Cluj

Vă întrebați, poate, ce legătură are acest articol cu aer nostalgic cu un blog de turism. Răspunsul este simplu pentru că Fabrica de Bere, mai ales  în noua formă, poate deveni un obiectiv turistic și de relaxare important pentru orice iubitor a blondei licori.

În dorința de a  păstra legătura berii URSUS cu rădăcinile sale, o  parte din vechea fabrică a fost remodelată pentru a da naștere unei mini-unități de producție, cu bar, restaurant și terasă ,pentru specialități de bere destinate consumului la fața locului

Informații utile:
Fabrica de Bere Ursus
Calea Mănăștur nr.2-6, Cluj
Halba de bere de 1 litru vă costă 10 lei, pentru o porție de paste veți da aproximativ 19 lei, pizza vă scoate din buzunar între 19 si 22 lei iar un platou mix grilled pentru patru persoane ajunge la 49 lei.

 

Pentru a afla și alte locuri interesante de văzut în Cluj rămâi conectat la noutățile de pe Babilon Travel și abonează-te aici la newsletter.

Alte articole pe aceeași temă:
Cluj: La pas prin grădina botanică
Clujul și Zilele lui (2011): Album foto
Munchen: Cea mai veche berărie

One response to “URSUS A MURIT, TRĂIASCĂ URSUS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *