RIMINI: NERECOMANDAT ÎN AUGUST

Perla rivierei italiene, Rimini, este o  destinație nerecomandată în august doritorilor de liniște dar perfectă pentru cei care vor  să chefuiască până în zori de zi. Asta am învățat pe propria piele într-una din vacanțele de vară.

Iată-mă deci, in ciuda tuturor sfaturilor, ajungând la Rimini în plină lună august, luna de vacanță a italienilor, la volanul propriei mașini. Bineînteles că rezervasem un hotel cu parcare doar că la fața locului a parca însemna să îndeși mașina în curtea hotelului și să lași cheile la recepție. Orice mașină care trebuia scoasă din curte implica extragerea a încă 2-3. După jumătate de oră de căutare a unui alt loc propice de parcare într-o stațiune în care mașinile stăteau ca și cărțile în bibliotecă, am reușit să îmi strecor mașina între un copac și un gard. Odată acest obstacol trecut vacanța începea să arate mai bine.

Deci, Rimini, orașul natal al marelui Fellini este locul unde găsești cele mai faimoase cluburi de noapte de pe coasta Adriaticii și destinație favorită pentru leneveală la malul mării, băi de soare și distracție (mai ales de Feraugusto). Nu am făcut nici eu rabat de la acest ritual, dar fiind un împătimit călător am inclus pe lista de vacanță și câteva obiective demne de vizitat în Rimini și împrejurimi, pe care vi le recomnd

Vacanta la Rimini

Rimini se împarte practic în două: riviera zgomotoasă și plină de turiști și orașul propriu zis care în august pare de-a dreptul pustiu. Vă recomand să renunțați la o după–amiază de plajă pentru a-l vizita. Ca în orice oraș italian primele care îți apar în cale sunt urmele civilizației romane de la podul lui Tiberius și până la Arcul lui Augustus.

Zona veche a orașului Rimini este marcată de două obiective importante Piața Cavour și Piața Tre Martiri.

Piața Cavour – vechea piață de pește și legume a orașului este  înconjurată de Palatul Garampi, actualul sediu al Primăriei, Palatul dell Arengo, Palatul Podesta și Teatrul Galli inaugurat de însuși Verdi.

Piața Tre Martiri este inima orașului Rimini, împletire între trecutul marcat de interesante lăcașe de cult (Templul Malatesta este unul dintre ele) și magazinele și cafenelele contemporane.

Rimini: Piața Tre Martiri

Nu ratați în Rimini Castelul Malatesta aflat în spatele Pieței Cavour, fosta reședință a conducătorilor acestor ținuturi, în prezent locul de desfășurare a unor concerte în aer liber și serate culturale.

Vă mai recomnd o zi petrecută în Republica San Marino aflată în apropiere de Rimini (dar despre asta într-un articol viitor) și o zi de distracție la Aquafan în Riccione  aflat la 10 minute de mers cu trenul.

Rimini cu ai săi 15 km de plajă oferă mai mult decât distracția estivală pentru care este atât de iubit de turiști. Nu rămâne decât să încercați să îi decoperiți frumusețea într-una din vacanțele voastre viitoare.

Dacă vreți să aflați și despre alte locuri interesante de vizitat în această vară rămâneți la curent cu noutățile de pe Babilon Travel și abonează-te aici la newsletter.

Articole pe aceeași temă:
Veneția romantism și pasiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *