ÎN FASCINANTA LUME DIN MUZEUL BMW

Munchen îmi va aminti mereu de Oktoberfest, Bayern Munchen și fascinația BMW. Și unde poți să intri cel mai bine în lumea constructorului german dacă nu la Muzeul BMW aflat lângă BMW Tower și cei patru cilindri ai săi, în zona Centrului Olimpic din metropola bavareză.

Muzeul seamănă la exterior cu un imens bol argintiu, dar ce nu putem vedea de la nivelul solului este imensa siglă BMW reprezentată pe acoperișul clădirii, ceea ce dă o explicație formei pe care a luat-o clădirea. Interiorul este creat în spirală cu o rampă care te poartă prin cei aproape 90 ani de istorie BMW și șapte arii expoziționale tematice.

Încă din prima sală simți cum totul este centrat pe brand și dorința de a capta vizitatorul în lumea BMW, nu doar prin exponatele care marchează puncte din evoluția în timp, dar și prin ambientul muzical care se schimbă în funcție de zona în care te afli și de ecranele imense pe care rulează diverse momente din istoria mărcii.

Nu o să trec în revistă toate exponatele, nici nu aș avea cum pentru că sunt peste 120 și oricum sunt sigură că sunteți familiarizați cu cele mai importante modele ale BMW. Sunt insă câteva lucruri care mi s-au părut interesante în muzeu, plecând de la BMW Isetta, o mașină care seamănă mai mult a Fiat decât a BMW (ușa de intrare în mașină este prin față) și până la mașinile concept care folosesc hidrogenul pe post de combustibil.

Te întâlnești, bineînțeles, cu toate vedetele care îți sunt cunoscute – mașinile de formula 1, motocicletele de curse, mașinile de raliu, motoarele puternice ale clasei M și normal James Bond 007 sau mai precis mașina utilizată într-unul din filmele seriei James Bond.

Muzeul este deschis de marți până duminică de la 10.00 la 18.00 și costul unui bilet întreg ajunge la 12.00 Euro.

Când ajungeți la Munchen sunt câteva lucruri pe care vă invit să le treceți pe listă pentru a simți atmosfera locului: să savurați un pahar din celebra bere bavareză care merge foarte bine lângă un bratwurst cu muștar și un “drive test” în muzeul BMW.

Articole pe aceiaşi temă:
Muzeul BMW München (2008): Galerie Foto

One response to “ÎN FASCINANTA LUME DIN MUZEUL BMW

  1. Gabriel Gafton

    citesc cu placere acest articol si nu pot spune decat atat.. Munchenul este un oras care merita vizitat. este extraordinar!
    am vizitat Munchen in aceasta vara si as vrea sa-l mai vad si sa stau cel putin o luna sa-l pot colinda de jos, simplu pieton, si sa… nu stiu… cuvintele sunt goale si fara continut fata de ceea ce simt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *