DE LA UN CAL PUTERE LA SLR MCLAREN

În articolul de ieri vă povesteam de fascinanta lume BMW descoperită la muzeul din München așă că astăzi m-am gândit să continui cu principalul concurent al bavarezilor și să vă împărtăşesc impresii din Muzeul Mercedes din Stuttgart, 120 de ani de istorie: de la trăsuri la SLR McLaren.

Clădirea noului Muzeu Mercedes-Benz, inaugurată în 2006, sublinează afinitatea mărcii pentru inovație, perfecțiune şi pasiune, invitându-ne într-o călătorie prin istoria acestei mărci legendare.

Ca şi la Muzeul BMW turul începe la ultimul etaj de unde poți alege două rute: turul colecţiilor sau cel al legendelor. Pe parcursul vizitei ai în permanență posibilitatea să treci de la un traseu la altul.

Liftul care te poartă până la ultimul etaj pare desprins din filmele SF și pe masură ce urci auzi sunet specific de motoare în funcție de epoca pe lângă care treci. Înainte de a se opri, în lift mai auzi doar zgomot de copite pentru că te afli  la începuturi și primul exponant pe care îl vezi când ieși este un…..cal.

Prima zonă de vizitare este dedicată anilor de pionierat când automobilul era doar o trăsură cu motor și privit ca o ciudățenie de marea parte a populației, în afară de câţiva vizionari care au văzut mai departe de barierele timpului în care trăiau. Printre aceștia s-au numărat Karl Benz și Gottlieb Daimler, fondatorii unei legende.

2010-06-22 14-13-10 2010-06-22 14-22-37

Urmând traseul legendelor, cobori spre epoca care a dat naștere unui brand sub formă de stea. Dacă alegi traseul colecțiilor dai peste galeria mașinilor care te însoțesc la drum de la primul double-decker trecând prin epoca Mercedes 300 SEL 6.3 celebru în anii 70 și până la actualele modele de Viano și Travego Touring Coach.

Una din zonele care mi s-au părut extrem de interesante se află pe traseul colecțiilor şi se intitulează Galeria Celebrităților. Sunt mașini care au aparținut unor oameni celebri: limuzina Pullman preferată de șefii de stat în anii 50, primul Papamobil…

2010-06-22 14-39-39

… şi superba mașină sport Mercedes 500 SL care a aparținut pentru scurt timp lui Lady Diana. Ea a fost nevoită să returneze după un an mașina ca urmare a criticilor aduse de guvern, sindicate și industria de profil din Marea Britanie că un membru al familie regale alege să conducă o mașină străină.

2010-06-22 14-39-48

Spre final te așteaptă  zona de adrenalină a mașinilor sport cu predecesorul faimosului SLR McLaren, Mercedes Gullwing, numit aşa după uşile care se deschid ca aripile unui pescăruş.

2010-06-22 14-42-00

Treci apoi pe pista de concurs alături de săgețile argintii, de la prima mașină de curse din lume și până la mașinile de Formula Unu din zilele noastre. Sunetul mașinilor de curse care se aude pe fundal te transpune în atmosfera de concurs iar la ieșire poți să te simți la volanul unei astfel de mașini în simulatoarele care redau senzațiile trăite în cockpit-ul unui bolid de curse.

Parterul este rezervat fascinantei tehnologii a viitorului  unui brand care a făcut istorie.

2010-06-22 14-57-19

Muzeul Mercedes Benz este deschis de marți până duminică iar prețul unui bilet întreg este de 8 Euro. Biletul pentru simulatorul de curse se plătește separat și costă 4 Euro.

Articole pe aceiaşi temă:
Fascinanta Lume Din Muzeul BMW
Muzeul BMW München (2008): Galerie Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *