O BRAD FRUMOS

4 the love of his truth

Fie el din plastic, natural sau în ghiveci, bradul de Crăciun rămâne simbolul principal al sărbătorilor de iarnă. Cred că fiecare dintre noi ne reamintim cu plăcere momentele care le petrecem cu cei dragi în jurul bradului de Crăciun desfăcând nerăbdători cadourile din partea Moșului care în fiecare an ne trecem până la urmă pe lista copiilor cuminți. Dar când a apărut bradul de Crăciun?

Odată întrebarea ivită am pornit într-o mică cercetare, cum era și normal pe Google. Sunt mii de site-uri care au ca și temă Crăciunul, nici nu mai știi după care să te iei.

Conform Wikipedia primele semne ale împodobirii bradului de Crăciun au apărut în Estonia și Letonia de astăzi, în secolul 15 când Frăția Capetelor Negre a instalat un brad în preajma sărbătorilor în casa frăției din Reval (actualmente Talin), brad care spre finalul sărbătorilor a fost dus în piața centrală a orașului.

Alte ziceri amintesc că în Germania Evului Mediu în scenetele jucate în biserici cu ocazia Crăciunului adesea apărea Pomul Paradisului, iar prima evidență a unui brad de Crăciun a fost în secolul 16 când în sălile de festivități ale breslelor erau brazi decorați cu dulciuri pentru ucenici și copii. Nu a durat mult până când bradul de Crăciun a apărut în casele nobiliare ca și parte a scenei nativității.

Bradul de Crăciun modern își are originile în Germania de Vest când în case, pe 24 decembrie era împodobit Pomul Paradisului cu diferite prăjiturele și lumânări.

Alte scrieri atribuie apariția bradului de CrăciunSfântului Bonifaciu apostolul care a răspândit creștinismul pe teritoriul Germaniei de astăzi.

În cele din urmă el a ajuns în casele fiecăruia dintre noi și a rămas o tradiție să îl împodobim în Ajunul Crăciunului fiecare după propriile gusturi și priceperi, fie respectând tendințele sezonului (se pare că anul acesta se poartă auriu și roșu), fie împodobind bradul cu toate decorațiunile adunate de-a lungul anilor, multe dintre ele cu valoare sentimentală și tocmai din acest motiv mereu la modă și în tendințe.

Aștept cu nerăbdare să văd pe  Babilon Travel cum arată cel mai frumos brad de Crăciun pentru voi.

Alte articole pe aceeași temă:
Vine,vine Mos Craciun
Poveste de Craciun

One response to “O BRAD FRUMOS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *