EMIRATELE ARABE DIN ALTĂ PERSPECTIVĂ

emiratelearabe

Emiratele Arabe de cele mai multe ori reprezintă pentru mulți dintre noi Abu Dhabi, Burj Al Arab, shopping și cam atât. Văzute însă prin ochii celor care locuiesc acolo ele îți dezvăluie fațete diferite și infinit mai interesante. Emanuela este deja de mai bine de 4 ani în Emirate și prin blogul ei ne dezvăluie noi puncte de atracție și crâmpeie din viața de zi cu zi a unei românce pe acele meleaguri.

Așa am descoperit că Emiratele Arabe sunt un adevărat Babilon (cu iz de travel Smile ) cu cele 193 de naționalități, și tot atâtea obiceiuri, care reușesc să conviețuiască împreună. În Emirate, normal, nu prea plouă și dacă se întâmplă să cadă câțiva stropi, ca și la noi, apar ambuteiajele și străzile inundate de apă. Lumea este mereu în mișcare, iar furnicarul din trafic nu se oprește nici noaptea.

the creek

Un lucru important pentru cei care plănuiesc o călătorie în Emirate este că săptămâna începe duminica. Duminica se reia activitatea și se dă startul la business, majoritatea populației având doar o zi liberă pe săptămână, vineri.

Fiind o țară islamică, în Emirate calendarul Hijri este utilizat in paralel cu cel Gregorian ( sărbătorile religioase sunt cele islamice conform calendarului Hijri). Acest calendar este unul lunar, compus la rândul său din 12 luni, dar anul per total poate fi compus din 354 sau 355 de zile. Primul an din acest calendar a fost marcat de călătoria profetului Mohhamed de la Mecca la Medina. Ca urmare documentele oficiale emise de diversele autorități vor avea două date de referință pentru un anumit eveniment sau tranzacție.

În cazul unei călătorii în Emirate, atenție la hainele pe care le împachetați. Portul occidental este foarte răspândit, în special în Dubai, dar este necesară respectarea anumitor limite de decență (în Sharjah, pe plajele publice costumele de baie sunt interzise). Portul traditional este la bărbați khandura (acea tunică albă, lungă) iar femeile poartă abaya (haina neagră, largă) și fiecare națiune prezentă aici a adus cu sine puțin din portul propriu tradițional (se pot vedea sari-uri indiene, shalwar kameez pakistanez).

Deasmenea regulile în ceea ce privește consumul de alcool sunt foarte stricte. În Sharjah este interzis total, în celelalte emirate se comercializează în barurile hotelurilor; consumul de alcool în spații publice este interzis. În Dubai pentru a cumpăra alcool este nevoie de un permis care se eliberează celor cu vârste peste 21 de ani și care nu sunt musulmani.

the gulf

Pentru o vizită în Emirate nu trebuie să ne facem griji dacă vom avea vreme bună sau nu. Soarele arde în ceea mai mare parte a anului, evitați totuși lunile iulie sau august când temperaturile se pot ridica până la 50 grade celsius.

În rest, un sfat, fie că vizitați Emiratele sau altă țară din lume încercați să ieșiți măcar o zi din circuitul turistic obișnuit, pentru că cel mai interesant lucru dintr-o vacanță într-o altă țară este să descoperi oamenii și viața dincolo de pliantele agențiilor de turism.

mamzarpark

Periodic, pe Babilon Travel, cu ajutorul Emanuelei și a informațiilor utile de pe blogulei vom încerca să vă oferim noi motive de a vă programa o vacanță în Emirate și locuri interesante mai puțin întâlnite în pliantele turistice.

Sursa textelor și a imaginilor: emirateleprinochiiunuiroman.wordpress.com

One response to “EMIRATELE ARABE DIN ALTĂ PERSPECTIVĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *