Category Archives: Spania

BARCELONA FĂRĂ CORIDE

Barcelona

“Barcelona! It was the first time that we met. Barcelona!……You took my breath away” .
Este exact reacția pe care am avut-o când am ajuns în Barcelona și sentimentul că în jurul meu totul vibrează de veselie și muzică .  De ce îmi este deodată dor de Barcelona? Doar Facebook e de vină și pozele postate de prietenii mei care nu știu prin ce conspirație parcă s-au înțeles să ajungă în acest an, unul câte unul în Spania și, bineînțeles, la Barcelona.

Citește tot articolul

CORDOBA, PERLA ANDALUZIEI

CordobaCordoba este cunoscută ca fiind locul în care se află unul din importantele monumente ale Andalusiei, Marea Moschee (Mezquita) dar orașul reprezintă mai mult de atât. Construită de romani și ridicată la rang de capitală a regiunii Al Andalus de către mauri, Cordoba merită vizitată în primul rând pentru ea însăși. Citește mai departe

EL ESCORIAL: PALATUL MĂNĂSTIRE

El EscorialAșa cum vă spuneam ieri în scurta prefață, El Escorial este una din destinațiile obligatoriu de vizitat în jurul Madridului. Dacă Palazzo Real s-a dorit a fi un alt Versailles, plin de opulență, El Escorial este exact opusul, sobru și evlavios. Aici Filip al-II-lea a dorit să reînvie spiritul habsburgic și să aibă un loc pentru o viață mult mai contemplativă decât putea duce la Madrid. Apropo știți ce vedea Filip al-II-lea pe fereastra dormitorului regal? Vă spun imediat.

Citește tot articolul

PREFAȚĂ LA EL ESCORIAL

2010-07-07 17-47-04Mă închin cu respect în fața tuturor celor care de-a lungul timpurilor, prin talentul lor, au adus frumusețea în viața noastră, lăsând în urmă lucrări impresionante. Unul dintre aceste talente este Benvenuto Cellini.

Așa cum o vizită la El Escorial – palatul mănăstire al lui Filip al II-lea este obligatoriu de trecut pe lista locurilor de văzut în împrejurimile Madridului, nu poți pleca din El Escorial fără să vezi Basilica și minunatul Crucifix a lui Cellini adăpostit de ea.

Citește tot articolul

BARCELONA: PREFAȚĂ LA EL CLASICO

29 Noiembrie 2010 ora 21.00, Barcelona, Camp Nou se joacă El Clasico, cel mai așteptat meci al Ligii spaniole de fotbal: FC Barcelona contra Real Madrid. Mi-ar fi plăcut să îmi fac cadou un bilet la acest meci, chiar dacă spărgeam pușculița cu economii. Ghinion însă, în luna septembrie nu se mai găseau bilete pe canalele oficiale, iar pentru sursele alternative nu era pușculița mea destul de mare. Rămân și în acest an în fața televizorului dar purtând încă vie experiența Camp Nou din vacanța spaniolă.

Citește tot articolul

SEGOVIA ȘI WALT DISNEY

2010-07-07 13-01-34Numele de Segovia, până anul acesta, îmi aducea instantaneu în minte sunetul fermecător al chitării lui Andres Segovia. Vacanța spaniolă m-a purtat însă  în orașul Segovia, monument UNESCO, aflat la 92 de km de Madrid.

Orașul este esența Castiliei vechi , nobilă, puternică și puțin austeră. Clădirile din zona veche au rămas ancorate în timp și tare mi-aș dori să văd și la noi același respect pentru păstrarea arhitecturii vechi, în cazul de față medievale, fără a strica totul cu accente de modernism prost plasate. Cum ar fi să vezi lângă Catedrala din Segovia, cea mai înaltă clădire din oraș, turnul de sticlă al unei clădiri de birouri?

Dar care este legătură dintre Walt Disney și Segovia?

MALAGA: O RAZĂ DIN COSTA DEL SOL

 

2010-07-11-19-15-01_thumb.jpgDin toate provinciile prin care am trecut în această vară în vacanța noastră spaniolă, Andaluzia este cea de care m-am îndrăgostit. Soare, veselie, fiesta și orașele cu străzi înguste, piațete și cochetele grădini interioare care pastrează și acum stilul maur al vremurilor de altădată. Cite;te tot articolul

REAL MADRID ȘI SANTIAGO BERNABEU

2010-07-06-388 14-28-47Am fost și vom fi iubitori ai fotbalului de calitate, nu ce vedem în ultima vreme pe stadioanele noastre, așa că nu puteam să părăsim Madridul fără a face un tur pe la cel mai celebru obiectiv turistic, pentru microbiști, Santiago Bernabeu. Citește tot articolul

MADRID: GHID PRIN CAPITALA SPANIEI (II)

Muzeul Prado cel mai celebru muzeu al Spaniei are o colecție impresionantă de capodopere, peste 8600 de tablouri. Citește tot articolul

MADRID (2010): Galerie Foto

2010-07-06 09-44-25Primul oraș vizitat în periplul nostru iberic din acest an a fost Madridul, pe care vi-l prezint aici sub forma unui album foto. Vezi albumul

MADRID: GHID PRIN CAPITALA SPANIEI (I)

Vacanța noastră in Spania a început, în mod firesc, la Madrid cel mai mare oraș al Spaniei, cu peste 3 milioane de locuitori, construit pe locul unui fost fort maur, devenit capitală în 1561 în timpul domniei lui Filip al-II-lea de Habsburg.

În zilele noastre Madridul este însă un oraș cosmopolit cu mâncare foarte bună, modă și viată de noapte, numeroase hoteluri și un sistem excelent de transport.

2010-07-06-004 08-47-23 2010-07-06-026 08-57-11

  Citește tot articolul

SPANIA (2010): Galerie foto

2010-07-09-156 10-39-12Vacanța noastră în Spania s-a soldat cu peste 2.500 de poze. Dar așa cum subliniez în articolul despre Fotografia de călătorie, doar puține dintre ele sunt cu adevărat reușite. O parte din acestea le-am grupat într-o galerie foto. Este primul nostru album lansat pe BABILON TRAVEL, dar cu siguranță vor urma și altele în curând. Vezi albumul…