Category Archives: România

Palatul Mogoșoaia: La Bruxelles și lângă București

2011-04-21-000 12-55-38Fotografia alăturată reprezintă macheta Palatului Mogoșoaia, expusă la muzeul în aer liber “Mini Europa”, din Bruxelles.

Vizitând în anul 2011 acest muzeu, echipa Babilon Travel a aflat de existența acestui palat, situat la 15 minute de mers cu mașina de centrul Bucureștiului.

Profitând de un eveniment de educație non-formală, desfășurat în capitală (CONNECTOR 2016), în această lună (iulie 2016), am dat o fugă să vedem și Palatul Mogoșoaia și nu ne-a părut rău deloc. Citește mai departe…

CÂND DUNĂREA ÎNTÂLNEȘTE MAREA

Delta Dunarii

Departe de lumea dezlănțuită e descrierea perfectă pentru vacanța din acest an în Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe. Nu ne-am gândit la asta când ne-am planificat călătoria, pur și simplu doream să vedem delta. Sfântu Gheorghe a fost o alegere întâmplătoare dar când am ajuns acolo ne-am dat seama că era exact ce aveam nevoie, o întoarcere la lucrurile simple și liniștite de odinioară.

Citește tot articolul

SURPRIZA DE LA ENISALA

 

Cetatea Enisala

Enisala nu era inițial pe lista noastră de călătorie. S-a întâmplat doar ca drumul spre Deltă să treacă pe aici, plecând dinspre  Histria spre Tulcea. Cetatea înființată de genovezi la Enisala ne-a apărut brusc pe o colină și nu se putea să nu ne oprim pentru o scurtă explorare cum ne place nouă să facem.

Citește tot articolul

HISTRIA – DOBROGEA COSMOPOLITĂ

Histria- Coloana din templu

Histria și Delta Dunării sunt două destinații care trebuie incluse în orice listă cu locuri de vizitat în România și un vis mai vechi pentru noi. Și cum drumul spre deltă poate trece și pe la Cetatea Histria traseul din această vară a fost repede configurat, rezervările făcute și bagajele urcate în mașină.

Citește tot articolul

EMOȚIE DE TOAMNĂ

DSC_0513

Astăzi a fost o zi mult prea frumoasă de toamnă ca să nu îndemne echipa de la Babilon Travel să evadeze din cenușiul orașului în căutarea acelei minunate nuanțe de ruginiu în care se îmbracă pădurea. Știam exact care era zona cea mai potrivită, Valea Drăganului, la doar vreo 70 km de Cluj. Așa că am luat aparatul, trepiedul și am pornit-o la drum.

Citește tot articolul

LA CARUL CU BERE (SAU BEREA CU CARUL)

Caru cu bere

Ani buni o vizită în București nu însemna altceva decât alte birouri, alte întâlniri și timp pierdut în trafic. În vara aceasta însă m-am oprit pentru o zi din alergătură  și am luat-o la pas să redescopăr  locurile pe care le îndrăgesc în fostul Mic Paris. Rătăcind prin străduțele refăcute sau încă în construcție din Centrul Vechi, am ajuns invariabil pe strada Stavropoleos unde găsești una din berile cu tradiție din București,bineînțeles, la Caru cu Bere.

Citește tot articolul

URSUS A MURIT, TRĂIASCĂ URSUS

Ursus ClujÎn 1887 a fost fondată Fabrica de Bere din Cluj, unde s-a născut una din cele mai cunoscute mărci românești, URSUS. După mai bine de 120 de ani necruțătoarele legi ale economiei de piață au dus la reducerea acestei fabrici emblemă a orașului de la poalele Feleacului la dimensiunile unei linii de producție cu consum local. Citește tot articolul

Clujul și Zilele lui (2011): Album Foto

2011-05-28-000 22-07-07De mai bine de o săptămână a căzut cortina peste Zilele Clujului, cortină ce apoi a fost numaidecât ridicată, odată cu deschiderea TIFF-ului. Zilele au fost în general ok, chiar dacă noi așteptam ceva mai mult de la domnițele și cavalerii anunțați cu surle și trâmbițe și care au strălucit mai ales prin absență. Lipsa lor a fost suplinită de Frigăruia Bloggerilor, în care au intrat cantități serioase de carne, legume și muncă. Citește mai departe…

CLUJ: LA PAS PRIN GRĂDINA BOTANICĂ

Gradina BotanicaUnde te poți retrage într-o duminică de vară când termometrele urcă spre 27 de grade și soarele arde necruțător?  Vă sugerez aleile umbrite ale Grădinii Botanice din Cluj. Citește tot articolul

SIBIU: INCURSIUNE ÎN VECHIUL BURG SĂSESC

2007-09-08-352 14-43-26Într-o oarecare lună septembrie ne-am hotărât să plecăm într-o incursiune de week end  în două orașe medievale din Transilvania. Nu vizitam locuri noi, doar Sibiu și Sighișoara, orașe prin care am trecut des, mereu cu o altă destinație și niciodată nu ne-am oprit să le vedem cu adevărat. Zis și făcut, cu temele făcute (adică ce vom vizita) și cu bagajele în mașină am plecat la drum. Prima oprire Sibiu.

Citește mai departe

MARAMUREȘ LA FINAL

Baia MareSe scriu multe despre Maramureș, despre oameni si obiceiuri, despre locuri care iti ramăn în suflet, dar aproape deloc despre Baia Mare. Chiar și eu am început incursiunea în Maramureș prin a vă povesti de Valea Vaserului, Bârsana, Săpânța și sunt multe alte locuri care merită a fi văzute în această zonă, însă a doua casă pentru mine, timp de 5 ani a fost Baia Mare. Citește tot articolul

RÂSU’ PLÂNSU’ LA SĂPÂNȚA

Se știe, românii sunt un popor vesel și știu să facă haz de necaz. Nu știu dacă Săpânța este chiar un cimitir vesel, pentru cei care își au apropiații sub cele 800 de cruci cu siguranță nu. E doar un alt mod de a jeli și de a-ți aminti de cei care nu mai sunt, un mod unic creat de idea genială a unui om.

Citește tot articolul