Category Archives: Italia

SAN MARINO–CEA MAI VECHE REPUBLICĂ

2007-08-San Marino 61

San Marino este cea mai veche republică europeană, înființată în anul 301 A.D. Emblematic pentru acest mic stat  este muntele Titano, parte a munților Apenini, care cu ai săi 749 de metri este cel mai înalt punct al statului și totodată al capitalei sale San Marino.

Citește tot articolul

RIMINI: NERECOMANDAT ÎN AUGUST

Rasarit la RiminiPerla rivierei italiene, Rimini, este o  destinație nerecomandată în august doritorilor de liniște dar perfectă pentru cei care vor  să chefuiască până în zori de zi. Asta am învățat pe propria piele într-una din vacanțele de vară. Citește tot articolul

VENEȚIA, ROMANTISM ȘI PASIUNE

2007-08-02-000 11-27-44“Prefer să fiu în Veneția într-o zi ploioasă decât în orice altă capitală într-o zi frumoasă” spunea Herman Melville în 1857. Într-adevăr Veneția este frumoasă în orice anotimp, dealtfel de la mijlocul lunii februarie până la mijlocul lunii martie este primul vârf de sezon, datorită celebrului carnaval venețian. Cu sau fără mască cea mai mare atracție a Veneției este însăși Veneția, un oraș unic în felul său cu o arhitectură foarte diferită de restul Italiei, un oraș unde ambarcațiunile de toate tipurile au luat locul mașinilor, iar bulevardul principal este Canal Grande.

Citește tot articolul