Category Archives: Austria

SCURTĂ PLIMBARE ÎN VIENA

 

Alte Donau VienaViena te duce cu gândul la aristocrație, vals și eleganță. Primul meu contact a fost însă cu o Vienă zgribulită, într-un început de martie când iarna își încerca ultimele puteri înainte de a ceda în fața primăverii. Am decis să îmi aleg un hotel într-o zonă periferică, mai avantajoasă decât zona centrală, atunci când te deplasezi cu mașina la Viena, datorită costurilor reduse pentru parcare. Chiar dacă nu ești la o distanță de mers pe jos de obiectivele turistice, asta nu constitue deloc un dezavantaj. Viena are o rețea de transport excelentă astfel încât te poți deplasa ușor spre obiectivele turistice din orice parte a orașului. Citește tot articolul

UNDE PUTEM SCHIA 365 ZILE PE AN?

schi in AustriaÎntrebarea te face să cauți ajutor în zonele din nordul îndepărtat Groenlanda, Islanda sau chiar Polul Nord. Răspunsul este însă mult mai aproape de noi, în zona Tirol din Austria, pe unul din cei 5 ghețari din regiune.

Articolul de față are ca punct de pornire newsletterul primit de la Skimania, un site dedicat în exclusivitate iubitorilor sporturilor de iarnă și care în Skiblitz-ul săptămânii ne invită la Hintertux.

Citește tot articolul

HALLEIN: EXCURSIE ÎN LUMEA SĂRII

Mina de sarePomeneam în articolele trecute despre iarna în Abtenau și cu ce să îți umpli vremea dacă nu ești schior. O variantă ar fi o scurtă incursiune în lumea sării.

Hallein este o mică localitate la 10 km de Salzburg și vecină cu Abtenau. Locul cel mai vizitat de turiști este mina de sare, care a stat la baza ridicării și bunăstării Salzburgului. Citește tot articolul

IARNĂ LA ABTENAU (2)

untersbergAustria și Abtenau, iarna, sunt în primul rând destinațiile căutate de pasionații de schi și sporturi de iarnă în general. Dar dacă nu schiezi sau pur și simplu ai nevoie de o pauză ce faci în Abtenau? Simplu, lași schiorii pe pârtie și o pornești la drum prin regiune. Întâi de toate îți recomand să urci pe platourile înzăpezite ale muntelui Untersberg de unde ai cea mai frumoasă priveliște asupra Salzburgului și împrejurimilor sale.

Citește tot articolul

IARNĂ LA ABTENAU (1)

Iarnă la AbtenauMultă vreme am evitat vacanțele în Austria, aveam impresia că este o țară cu oameni rigizi și reci. Impresie total greșită pe care aveam să o schimb în prima vacanță de iarnă, când am ales ca destinație de Revelion și implicit de schi Abtenau, lângă Salzburg, o zonă desprinsă parcă dintr-o carte de povești.

Citeşte tot articolul

UNDE MERGEM LA SCHI?

2008-12-28 09-41-17E oficial, la munte a nins, așa că unde mergem la schi? E doar una din întrebările de sezon care ne preocupă în aceste zile pentru că iubim iarna, mișcarea și distracția. Iată câteva sugestii simple pe care noi le-am încercat în decursul anilor şi ne-ar face plăcere să le revedem. Citeşte tot articolul