Category Archives: Vis de Turist

Unde aş pleca

EMIRATELE ARABE DIN ALTĂ PERSPECTIVĂ

emiratelearabe

Emiratele Arabe de cele mai multe ori reprezintă pentru mulți dintre noi Abu Dhabi, Burj Al Arab, shopping și cam atât. Văzute însă prin ochii celor care locuiesc acolo ele îți dezvăluie fațete diferite și infinit mai interesante. Emanuela este deja de mai bine de 4 ani în Emirate și prin blogul ei ne dezvăluie noi puncte de atracție și crâmpeie din viața de zi cu zi a unei românce pe acele meleaguri.

Citește tot articolul

TOSCANA: Natură, artă și-o cană de vin

tuscan landscapeCineva îmi spunea acum mulți ani că dacă îți dorești un lucru cu adevărat și ți-l imaginezi până în cele mai mici amănunte ai străbătut deja jumătate din drum. Eu visez la o vacanță în zona care a dat naștere lui Michelangelo și vinului Chianti, Toscana.

Citește tot articolul

CE NE ATRAGE ÎNTR-O CROAZIERĂ PE MEDITERANA?

croazieraO croazieră pe Mediterana îți oferă ocazia unică de a te trezi în fiecare dimineață într-o altă lume, cu altă cultură, savoare a vieții și istorie fără să părăsești confortul apartamentului tău plutitor ce te poartă din Grecia până pe coasta Spaniei.

Citește mai departe

ANTIGUA: 10 Argumente Pentru O Călătorie

Antigua si Barbuda Se spune că o vacanță este un foarte bun mijloc de relaxare. În acest caz, dacă avem puțin timp liber și niște bani puși deoparte, am putea da o raită prin Caraibe, și să ne oprim pe insula Antigua. În cazul în care nu dispunem de timp, sau de bani, sau de nici unele, putem cel puțin visa.

Mă puteți întreba, pe bună dreptate, de ce tocmai Antigua? Vă voi răspunde că există cel puțin 10 argumente foarte serioase:

Continue reading

ANTIGUA

AntiguaCiteam într-un articol zilele trecute că o vacanță este cel mai bun mijloc de relazare. Păi atunci haideți să ne luăm o pauză de la agitația cotidiană și să dăm o fugă până în Antigua. Știu, veți spune că nu e chiar așa de ușor, dar putem cel puțin visa.

Citește mai departe

VINE, VINE MOȘ CRĂCIUN

cadouri de Craciun

 Moș Crăciun cu plete dalbe,
A sosit de prin nămeți,
Și aduce daruri multe,
La fetițe și băieți.
Moș Crăciun, Moș Crăciun
Din bătrăni se povestește…..
 

Dar de unde vine Moș Crăciun și unde o fi fabrica lui de jucării pe care o tot vedem în minunatele filme de Crăciun?  Citește tot articolul

ANGKOR

Nu-mi mai amintesc exact când am citit pentru prima dată despre Angkor. Probabil a fost prin anii ‘80, în legătură cu intrarea complexului de temple în patrimoniul Unesco. De atunci, periodic, asociez Angkor-ul cu cea mai frumoasă privelişte din lume, cu Adam şi Eva a lui Rebreanu, sau cu Salambô a lui Flaubert. Deşi cele 2 cărţi nu se referă la Cambogia, atât ele cât şi ideea de Angkor îmi dau un sentiment de deja-vu, care face să-mi doresc mult o nouă călătorie spre Asia de sud-est, dar de data aceasta spre Cambogia. Cite;te tot articolul