Category Archives: Stiaţi că…

WEEK END CU CASTANE

NewsAlertPentru băimăreni și nu numai cel mai așteptat eveniment din an, Sărbătoarea Castanelor, se desfășoară zilele acestea la Baia Mare.
Ce înseamnă Sărbătoarea Castanelor? În primul rând, după cum îi este și numele castane, din păcate de la an la an tot mai puține.

Citește tot articolul

IDEI DE TIMP LIBER: 17–23 Septembrie 2011

Citind titlul probabil unii dintre voi veți exclama “Care timp liber?!” mai ales în timpul săptămânii. Noi vă provocăm însă să vă amintiți că cele mai plăcute și importante momente sunt cele în care am făcut ceva pentru noi  și sufletul nostru.

Deci dacă reușim să salvăm câteva ore pe zi unde putem merge? Babilon Travel s-a interesat pentru voi și pentru săptămâna 17 – 23 septembrie 2011 iată ce vă recomandăm:

Cetăți Transilvane: Sibiu 2011

Sibiu, festival 2011

În cazul în care sunteți în acest sfârțit de săptămână în zona Sibiului vă recomand să nu pierdeți Festivalul Cetăți Transilvane, ce are loc între 26-28 august la Sibiu.

Veți avea parte de un program deosebit de bogat, începând cu ora 10:00 dimineața și până târziu, după ora 23:00. Acesta cuprinde concerte, recitaluri, parade, spectacole pirotehnice, un iarmaroc și câte și mai câte. Puctul culminant îl reprezintă concertul formației germane de muzică medievală Corvus Corax.

APARTAMENTUL MOBILAT: Alternativă la camera de hotel

Apartament mobilatÎn ultimii ani tot mai mulţi turişti preferă în locul camerelor de hotel standardizate, impersonale şi monotone, apartamentele mobilate, de una sau mai multe camere, ce pot fi închiriate uşor online. Tot mai numeroase sunt  locaţiile, oraşe mari, staţiuni estivale, zone agroturistice, etc., ce oferă locuinţe mobilate la standarde mai mult decât decente şi la preţuri categoric mai mici decât camerele de hotel cu aceleaşi pretenţii. Aceste apartamente sunt situate nu numai în case sau vile, mai vechi sau mai noi, dar şi în clădiri ultramoderne construite central sau periferic, cu singurul scop de a găzdui asemenea locuinţe. Citeşte tot articolul

BELGIA: Best To Speak English

Center map
Traffic
Bicycling
Transit

Belgia are trei limbi oficiale. Flamanda, cu cei mai mulţi vorbitori, franceza şi germana, cea mai puţin vorbită. Întru-cât între locuitorii diverselor regiuni există rivalităţi etnice, culturale şi nu în ultimul rând politice, este uneori riscant să foloseşti limba nepotrivită în locul nepotrivit. De aceia este recomandibil să folosiţi limba engleză, pe care marea majoritate a populaţiei o vorbeşte şi care nu deranjează pe nimeni.

Apropos! Credeţi că în secolul XXI mai există în lume ţări asemănătoare Belgiei

FRANŢA: Pietonii vor avea prioritate absolută

NewsAlertAstăzi întorcându-mă spre casă am auzit la radioul din mașină o știre interesantă pentru cei ce după 1 Ianuarie 2011 își planifică să călătorească în Franța, cu mașina. Pietonii vor avea prioritate indiferent pe unde le trece prin cap să traverseze. Este suficient să ridice mâna și șoferii sunt obligați să le acorde prioritate, în caz contrar amenda este de 135 Euro.

Ce părere aveți despre o astfel de regulă și în România?