BANGKOK, CEL MAI VIZITAT ORAȘ DIN LUME ÎN 2013

andei, a fost desemnat recent, conform Global Destinations Cities Index, cel mai vizitat oraș din 2013. Întâmplarea face ca, pentru Babilon Travel, prima destinație din 2013 să fie chiar în Bangkok. Începeam o vacanță planificată cu o jumătate de an înainte și care avea să ne poarte în două din țările continentului asiatic, Thailanda și Cambodgia. Prima oprire orașul cu unul din cele mai lungi nume din lume.

Bangkok sau Krung Thep Maha Nakhon în thailandeză este o metropolă cu peste 8 milioane de locuitori și dacă e să facem referire la denumirea completă, este orașul cu unul din cele mai lungi nume din lume Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit adica Orasul Ingerilor, Marele Oras al Nemuritorilor, Magnificul Oras al celor Noua Pietre, Tronul Regelui, Orasul Palatelor Regale, Casa Zeilor Reincarnati, Construit de Vivvakarman la porunca Indrei.

Bangkok, Chao Praya

Pregătirea călătoriei noastre a început încă din august 2012, cu primele rezervări de avion și hoteluri. Mergeam într-o zonă total necunoscută și într-o excursie organizată pe cont propriu (asta după ce nici una din ofertele de circuite turistice studiate nu atingeau toate punctele pe care ni-i le-am propus să le vizităm iar costul lor depășea bugetul planificat). Așa că iată-ne în 4 ianuarie 2013, pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok, capitala Thailandei, unde am avut și prima surpriză, mașina comandată la hotel nu ne aștepta.

Cu lecțiile binefăcute am evitat elegant serviciile de transport cu limuzina ce te întâmpinau zâmbitoare la etajul 1 al terminalului sosiri și înarmați cu sfaturile din ghidul National Geographic am găsit destul de ușor zona de taxiuri de la parter, mult mai pe bugetul nostru.

Bangkok este un oraș al contrastelor, al traficului amețitor (asemănător cu cel din Cairo) și a șoferilor abili de a se strecura pe străduțele înguste din afara marilor bulevarde printre vânzători ambulanți, pietoni, tuk-tuk-uri și mașini venite din sens opus, sau cel puțin asta ne-a rămas nouă întipărit în minte la primul contact.

Un ceh mutat cu afacerile în Thailanda ne spunea că aici nu poți rămâne nemâncat și avea perfectă dreptate. Pe lângă nenumăratele restaurante, străzile sunt împânzite de adevărate bucătarii mobile cu o varietate de mâncăruri tradiționale. Totul este să ai stomacul tare să reziști mirosurilor și gusturilor deloc asemănătoare cu cele europene. Iar dacă ai venit doar cu un simplu rucsac nu este o problemă, găsești tot ce vrei în materie de haine sau valize atât în mall-uri dar mai ales la tarabele înșirate pe stradă.

2013-01-04 21-43-43 2013-01-04 21-41-49

După primul contact cu orașul și oamenii lui, ușor buimăciți de trafic, zgârie nori și clădiri tradiționaliste taxiul ne-a plasat în fața hotelului, situat pe una din cele mai înguste și animate străduțe din cartierul comercial Pratunam, un hotel de trei stele, convenabil ca și preț, dar în același timp elegant, curat și perfect pentru odihnă după o zi de alergătură.

Veneam după aproape 24 de ore de călătorie de la Cluj la Bangkok via Budapesta și Viena așa că în prima zi ne-am mulțumit să cunoaștem zona din jurul hotelului și să luăm un prim contact cu bucătăria thailandeză la unul din restaurantele din zonă. Am ținut cont de experiența noastră de călători și gurmanzi care ne-a învățat că acolo unde este multă lume sigur mâncarea e bună.

2013-01-04 20-55-59

A doua zi începeam periplu pe Chao Phraya și la obiectivele importante care atrag anual milioane de turiști, templele și legendele din jurul lor Palatul Regal, Wat Phra Kaeo cu al său Buddha din smarald, Wat Pho și statuia lui Buddha culcat, Wat Traimit și Budha de aur, Wat Arun și Thonburi Klongs, sistemul de canale care i-au adus cândva metropolei denumirea de Veneția Orientului. Despre toate acestea mai pe larg în următoarele articole de pe Babilon Travel.

S-ar putea să vă placă și voua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *