TOSCANA: Natură, artă și-o cană de vin

Cineva îmi spunea acum mulți ani că dacă îți dorești un lucru cu adevărat și ți-l imaginezi până în cele mai mici amănunte ai străbătut deja jumătate din drum. Eu visez la o vacanță în zona care a dat naștere lui Michelangelo și vinului Chianti, Toscana.

Toscana este tot ce are Italia mai frumos, de la peisaje, artă, istorie, vin și gastronomie. M-am îndrăgostit iremediabil de această zonă, cu vile din piatră ce se ivesc printre chiparoși și viță de vie. Este zona în care îmi doresc în viitorul apropiat o vacanță, toamna pe la culesul viei dar nu la hotel ci  să închiriez o căsuță tradițională unde să mă simt de-a locului.

Odată ajunsă acolo am două variante, fie închiriez o mașină și pornesc pe drum la întâmplare, dezavantajul este că risc să pierd lucrurile interesante de care nici nu voi ști că există, sau merg pe mâna sfaturilor date de alți turiști (internetul este plin de ele) și ating astfel toate punctele importante ale Toscanei.

Dacă este să facem un top al celor mai importante locuri de văzut în Toscana pe primul loc fără doar și poate se află Florența, un oraș rezervat în totalitate artei. Pentru Florența sunt necesare minim 2 zile pentru a putea parcurge Galeriile Uffizi, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, Domul și Piața Domului, Palatul Pitti, Grădinile Boboli pentru a aminti doar o parte din lucrurile care nu trebuie ratate în Florența.

Al doilea obiectiv ca și importanță este Siena inclus în 1995 în patrimoniul UNESCO, fiind unul din cele mai bine păstrate orașe medievale din Italia.

Urmează Pisa cu faimosul turn înclinat și Campo dei Miracoli, Luca, un alt oraș care își păstrează aerul medieval nealterat. San Gimignano faimos pentru cele 14 turnuri medievale ale sale, Montepulciano cunoscut pentru vinurile sale nobile, Montecatini Terme stațiunea balneară de top a Italiei, cunoscută pentru apele sale termale.

Bineînțeles a nu se uita de un tur al regiunii Chianti unde neapărat trebuie inclusă o degustare de vinuri, pentru că Toscana echivalează cu vinul de calitate, iar Chianti este esența acestora. Pe pagina consorțiului Consorzio del Marchio Storico-Chianti Classico care administrează o parte din regiunea viticolă, veți găsi informații legate de producătorii tradiționali de Chianti care oferă și degustare. Degustarea se mai poate face și la Enotecă, una din cele mai mari fiind Le Cantine di Greve în Chianti, unde puteti degusta din vinurile si gastronomia Toscanei.

O vizită în Toscana îți rămâne în suflet și îți vei dori mereu să te întorci, eu vă doresc să ajungeți să vedeți cel puțin o parte din frumusețiile acestei regiuni și vă aștept să ne împărtășiți și nouă, aici pe Babilon Travel din experiența trăită.

Dacă vrei să afli și despre alte locuri interesante de vizitat în această vară rămâi la curent cu noutățile de pe Babilon Travel și abonează-te aici la newsletter.

 

One response to “TOSCANA: Natură, artă și-o cană de vin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *